(maak het) ‘Zwart als de nacht’

September.

Voor de meesten is de vakantieperiode voorbij (niet voor onze Susan, die op dit moment heerlijk aan het genieten is van pasta in Italië). Met hernieuwde krachten en vol goede moed wordt er in deze periode begonnen aan de eerste werk-/studieweek. Een frisse start van een nieuwe jaar!

‘Frisse’ start..

Daarom heb mijn kamer momenteel flink op zijn kop staan :-S Schoonmaken op plekken die in de 6 jaar dat ik hier nu woon het licht niet meer hebben gezien.. flink boenen dus. En daarbij hoort ook alle kasten, hoeken en gaten doorspitten* en alle door de jaren heen verzamelde troep uitzoeken/opruimen/weggooien.

Zo ook bijvoorbeeld een héél oud hemdje dat ergens tot mijn navel komt. Voor wat voor een project ik het oorspronkelijk bewaard heb?! Geen idee.. Het heeft nog een tijdje dienst gedaan als haar-droogdoek, maar ook daar was het eigenlijk te klein voor. Nu had ik al een tijdje een nieuw project voor dit hemdje in gedachten, maar dat is uiteraard nooit uitgevoerd.. Tot nu!

Mijn kamer ligt aan de straatkant en aan de overkant staat een lantarenpaal. Pal voor het huis. Nu is dat op zich zelf geen probleem..

Maar wanneer je van die mooie kiep-bovenramen hebt, waar dus geen verduisterende rolgordijnen o.i.d. voor kunnen, wordt het wel wat vervelender.

Want dat voor een gezonde lifestyle een goede nachtrust het halve werk is, dat weten we allemaal natuurlijk! 

Ik ben natuurlijk te eigenwijs om gewoon een slaapmaskertje in een of andere winkel te kopen. Daarom sliep ik al tijden met de raarste dingen op mijn hoofd. bijvoorbeeld:

  •  een kniekous. –> gebruiksaanwijzing: vouw de teenkant in de open kant, zodat zich een band vormt die om het hoofd past ;-)
  • het hoofd niet op, maar ónder het kussen. (laat mijn moeder dit niet lezen) Waardoor ik nu ineens zonder kussen ben gaan slapen.. Maar in de zomer was dit soms toch wel wat te warm.
  • Ik heb zelfs een keer geprobeerd een bijzettafeltje als afscheiding over mijn hoofd te zetten, maar dat werd toch wat te benauwd. En de onderkant van dat tafeltje rook ook lekker muf..

DUS,

Het werd wel eens tijd voor een minder tijdelijke/prut oplossing. En dit is waar het hemdje weer terug in het verhaal komt. Als ik het niet wilde weggooien, dan moest ik eindelijk maar eens het plan in uitvoering brengen. Dus vanmiddag heb ik lekker op de stoep in het zonnetje ouderwets handwerk zitten verrichten :-) En meteen weer even de buren laten zien dat echt alle studenten niet over één kam te scheren zijn ;-)
 

*positieve noot: Ik heb mijn trainingsbroek weer terug gevonden die ik al een half jaar kwijt was! Jeeej!! Wie niet opgeruimd is, die vindt nog eens wat ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>