Whole30 Challenge

De maand februari staat voor ons in het teken van Whole30! Dit betekent dat wij ons qua voeding deze hele maand strikt gaan houden aan de paleo voorschriften.

Je eetpatroon blijft gedurende je leven aan verandering onderhevig, door het eten van seizoensproducten of door verandering in je bewegingspatroon of stress niveau. We zijn constant op zoek naar ons ideale voedingspatroon en soms hebben we gewoon even zin in wat anders. Hierdoor zijn er periodes waarin je voedingsmiddelen eet die volgens de strikte richtlijnen niet paleo zijn, denk aan en salade met geitenkaas of pannenkoeken van boekweit. Het is goed om af en toe terug te gaan naar de basis.

Deze maand is al het eten uit dat schemergebied dus verboden terrein. Ook alles wat van nature veel suikers bevat, zoals fruit en rode/gele groenten, gaan we alleen met mate eten.

Een frisse start met een volledige sugar-detox!

wat mag wel wat mag niet wat met mate

veel groenten, vooral groene

vlees en vis,
zonder toegevoegde suikers en andere toevoegingen

rauwe noten en zaden

eieren

water, kruiden thee, groene en witte thee

kokosolie, ghee, olijfolie, etc.

zoete aardappel

alles wat niet paleo is (granen en zuivel)koffie, zwarte thee, alcoholalles in schemergebied,
zoals soja, quinoa, boekweit, rijst, geitenyoghurt, etc.

gedroogd fruit, honing en andere zoetmakers

paleo ‘treats’ (paleo muffins, brood, etc.) en cacao

varkensvlees

fruit, verse dadels

gele/rode/oranje groenten

kokosmelk

balsamico/appel cider azijn

Omdat wij geen vreemden zijn van het paleo principe zien wij de whole30 niet zo zeer als voedings challenge, maar staat de ‘whole’ voor ‘lifestyle’. 30 dagen bewust met je manier van leven bezig gaan. Onze levens zien er natuurlijk niet hetzelfde uit en daarom zullen wij beide ook een andere invulling aan deze lifestyle challenge geven.

Rauw & Primitief
Beiden

Minimaal 30 minuten per dag naar buiten in het daglicht, in het weekend minstens een uur.


Susan

Omdat ik fulltime werk en doordeweeks laat thuis ben, is het voor mij de uitdaging om na half 10 ‘s avonds de computer, tv en mobiel uit te zetten. In het weekend wil ik na half 11 offline.

Elsbeth
Elsbeth

Deze maand challenge ik mijzelf tot “Rust, Reinheid en Regelmaat”. Dit wil ik bereiken door na 21u álle tabbladen van mijn browser te sluiten en laptop dicht te houden en elke avond voor ik ga slapen mijn aanrecht, bureau e.d. op te ruimen. Ook wil ik dagelijks 15 min Zen-tekenen(wereldwijde februari challenge) om met aandacht te leren kijken.

Om een stok achter de deur te hebben, plaatsen we elke dag op onze facebook pagina een lijstje met wat we hebben gegeten. ‘Like’ ons en volg onze ervaringen op de voet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>