Recept: Verkoelende ijs snacks bij warme zomer dagen

Bij de tropische temperaturen van de afgelopen dagen smachtte mijn lichaam naar een verkoelend ijsje! Maar als je geen suiker/zuivel e.d. wil eten, kan je niet zomaar ergens een ijsje kopen en zal je toch zelf wat moeten maken..

Dus zorg dat je vГіГіr de volgende hittegolf de ingrediГ«nten in huis gehaald hebt voor dit frisse
watermeloen ijs.


Gisteren heb ik voor mijn ouders en mijzelf dit bevroren toetje gemaakt. Gemaakt van watermeloen, een snufje chilipoeder en een schepje kokosmeel voor een stevigere textuur.

Zet de gepureerde mix in de vriezer en roer tussendoor een keer om, zodat de ijskristallen fijn blijven en je geen harde brokken ijs krijgt. Bestrooi het ijs met gojibessen en pure chocolade (of cacao nibs).

Variatietip:
Combineer de watermeloen met verse munt of basilicum. Ook lekker als sneller shake i.p.v. ijs. Eventueel met wat komkommer en witte druif erdoor.

 

 

Ik moet zeggen dat ik steeds jaloerser begin te worden op het feit dat mijn ouders een magic bullet hebben.Р’В Het prettige is dat die beker met een bijbehorende deksel zo de vriezer in kan en de inhoud tussendoor weer makkelijk gemixt kan worden.

Mijn keuken kan ook wel zo’n (soortgelijk) apparaat gebruiken! Ik vind mijn huidige blender eigenlijk maar niets.. Niet goed schoon te maken, werkt alleen bij behoorlijk vochtige mixen en veel te groot voor één portie.

Donaties zijn welkom ;)

 

Natuurlijk kan het ook iets simpeler dan gepureerd ijs:


De avond voor ik aan mijn fietsvakantie begon, had ik blokjes Galiameloen in een hersluitbaar zakje in de vriezer gestopt. De volgende ochtend kon ik bij mijn eerste rustmomentje van de (al flink warme) fietstocht heerlijk genieten van nog half bevroren meloen blokjes.

Een zeer welkome verkoelende snack!

Let er wel op dat je ze in een lekvrij zakje/potje/bakje meeneemt! En wacht uiteraard niet te lang met opeten als je wilt genieten van de bevroren smelt-in-je-mond frisheid.

 

Of


Leg gewoon wat plakken watermeloen in de vriezer :)

Ik heb trouwens net geleerd dat meloen familie is van de komkommer en pompoen! Wisten jullie dat?
Als je ze met elkaar vergelijkt kan je het ook wel zien, maar ik heb er nooit bij stil gestaan :P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>