Recept: Zalm met kruidenkorst

Jullie hadden nog een recept van mij tegoed! Dag 7 van de Whole 30 challenge had ik een heerlijke zalm met kruidenkorst gemaakt en ik had op onze facebook pagina beloofd dat ik het recept hier zou plaatsen. Bij deze dus.

Maakt eerst de zalm klaar zodat deze de oven in kan.

De korst is gemaakt van een mix van fijn geraspte knolselderij, amandelmeel, kruiden (knoflook, gember, citroengras, cayennepeper) gebonden met een scheutje kokosmelk en daarop lente ui.

Ik had de zalm wat lang in de oven dus hij was wat droog. Dit kan je verhelpen door hem in aluminiumfolie te verpakken, maar dan wordt de korst zompig.

Misschien werkt bakken in een pan wel net zo goed.. Wees wel voorzichtig met het omkeren dan.

Snij de knolselderij in reepjes en bak deze in een pan met de kruiden mix tot de reepjes gaar zijn, voeg dan de groenten toe en bak deze nog even kort mee. Stoom ondertussen ook de broccoli roosjes gaar. Ik had genoeg voor twee porties en heb een deel van de groenten met wat gebakken kip in een pot gedaan om mee te nemen. Na het sporten heb ik het koud opgegeten. Buiten, op een bankje, in een koud winters zonnetje. Herstel, check! Daglicht, check!

Ingrediënten:

Zalm Korst:
- fijn geraspte knolselderij
- amandelmeel
- kruiden:
- knoflook
- gember
- citroengras
- cayennepeper
- scheutje kokosmelk
- lente ui

Knolselderij reepjes, i.p.v. knolselderij kan je natuurlijk ook bataat gebruiken.
Kruiden:
- knoflook
- paprika
- cayennepeper

Groente mix:
- broccoli
- kastanje champignons
- prei
- rode ui
- peterselie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>