Oud & Nieuw

Oliebollen

Ingrediënten:
boekweitmeel
gekookte quinoa
opgeklopt eiwit
kokosmelk
wijnsteenzuur
snufje zout
kleine stukjes appel
rozijnen/cranberries/krenten

kokosolie/ghee om in te bakken.

Meng de gekookte quinoa met het meel, het zout, het wijnsteenzuur en de appel/rozijnen. Meng de kokosmelk erdoor en schep het opgeklopte eiwit erdoor. Het beslag moet dik zijn, maar een klein beetje van de lepel af kunnen druipen. De olie moet zo heet zijn dat het gaat sissen als het beslag er in gelepeld wordt. Ik gebruik een klein pannetje zo dat ik niet te veel olie kwijt ben. Hierdoor kan er maar 1 oliebol tegelijk gebakken worden.

        

Dit beslag heeft door de quinoa wel een specifieke smaak. Ik kan mij zo voorstellen dat dit beslag dan ook zeer geschikt is om hartige oliebollen van te maken. Bijvoorbeeld met stukjes gedroogde tomaat en Italiaanse kruiden.

 

 

Appelflappen

Ingrediënten:
rijstpapier
vulling: appel/rozijnen/kaneel

        

Bereid het rijstpapier zoals op de verpakking is aangegeven. Vulling er op leggen en invouwen. Verwarmen in de oven op een lage stand (160°C) voor 20 minuten. Of de vulling eerst verwarmen en dan in het rijstpapier vouwen.

Ook lekker met stukjes walnoot of een combinatie van peer en cranberries.

Tip: Erg makkelijk om mee te nemen als tussendoortje voor onder werktijd of tijdens het studeren.

 

P.s. Ik wil onze vriendin die vandaag 25 jaar is geworden van harte feliciteren! Maak er een mooi nieuw jaar van :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>