Lavendel-dadel siroop

Ik was er een beetje klaar mee dat elke keer als ik ergens eens een beetje zoet aan wilde toevoegen, ik weer dadels of rozijnen stond fijn te hakken.. (Ik heb sinds kort pas weer honing in huis)

*Voor wie die ervaring mist: Alle dadel verzameld zich op het mes waardoor het onmogelijk te hakken is. Minstens de helft van de vrucht ben je kwijt als plak aan dat mes, je snijplank en je vingers. En al die moeite resulteert in een klont gesneden dadel waar mee je eigenlijk nog net zo weinig kan als met de hele vrucht. Tenzij je het toevoegt aan een mixer/blender, maar ja waarom zou je dan de moeite nemen het eerst in stukjes te snijden?

Dat moet makkelijker kunnen dacht ik. Begin deze week heb ik dit hele simpele recept daarom bedacht. Vandaag heb ik het bij mijn lunch uitgeprobeerd. :)

Sausje
Wat heb je nodig?

- Dadel
- Lavendelknopjes
- Heet water
- Glazen potje met goed sluitende deksel

Doe de dadel(s) en lavendelknopjes in een potje. Gooi hier heet water overheen. Schut het potje flink! Paar dagen laten staan, af en toe schudden. Je zult zien dat de dadel vanzelf op lost. Schenk de vloeistof over in flesje en vis daarbij de pit(ten) er uit.

Schenk het als siroop over een banaan- of courgettepannenkoekje, in de havermout (voor mensen die dat eten) of zo als ik heb gedaan: in de chocolade-bloemkoolpap met bessen <3

Pap
Bloemkool koken in een pannetje tot het zacht is. Pureren. Eventueel een ei en/of kokosmelk toevoegen. Nog een keer goed mixen. Cacao erdoor.

Ik heb wat diepvries kersen en blauwe bessen even mee opgewarmd.  Wat lavendel-dadel siroop er over en als garnering nog wat lavendelknopjes.

Lavendelknopjes zijn o.a. te koop bij De Tuinen.

Wat zou jij als smaakmaker aan de siroop toevoegen i.p.v. lavendel?

Deel in de comment-sectie hieronder jouw inspiratie met ons. Ik ben heel benieuwd naar jullie ideeën en ga het dan zeker uitproberen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>