‘Hallo’, nieuw ‘Paleo’ receptenboek! ;)

Ondertussen is het boek al aan een 2de druk toe. Na één week, gekkenwerk! Gefeliciteerd, Willeke. En dan te bedenken dat toen je met het boek begon, de uitgevers er geen heil in zagen.. Respect voor wat je in eigen beheer hebt weten neer te zetten!  Gelukkig had ik mijn exemplaar de eerste vrijdag meteen al opgehaald. Al moest ik hem vanwege de studie nog even dicht laten..

Ik heb het natuurlijk over het nieuwste paleo kookboek, Hallo Paleo. Wat is hij schattig hè!? Ik vind de illustraties van Studio Baard werkelijk geweldig! :D  Dit is een selectie van mijn favorieten.

De informatie over wat wel en niet binnen het paleo voedingspatroon past, is kort en simpel, zonder te veel uitwijding over het ‘waarom’. Daardoor leest het makkelijk weg en is het vooral een leuk boekje voor een eerste kennismaking met paleo. Daarnaast staat er informatie in over superfoods en kruiden, handig om het overzichtelijk bij elkaar te hebben staan, en uiteraard recepten! Van ontbijt tot snacks en toetjes ;)

Dit boekje is een ideaal cadeau voor die vriend(in) die nog steeds niet snapt wat dat ‘rare dieet’ van je nou inhoud en denk dat je wel op gras en water moet leven, of ter variatie op sapjes vàn gras :P

Of voor vrienden/ouders die niet weten wat ze je kunnen voorschotelen als je een dagje bij ze op bezoek komt en ‘het allemaal maar moeilijk vinden’ als je wilt blijven eten ;) Zeg eens eerlijk, hoe vaak houd jij je mond maar in zo’n geval en eet je (met stiekeme tegenzin) wat de pot schaft. Of hoe vaak wordt er dan zegt dat jij maar moet zeggen wat er gekocht/gekookt moet worden..

Door de basis no-nonsense recepten die ruimte laten voor eigen inbreng, en uiteraard de té schattige opmaak, is dit boekje ook leuk voor mensen die niet per se paleo eten, maar het wel leuk vinden om op een nieuwe manier naar hun groenten te kijken. *bijv. bloemkoolpap/-rijst.

Ik heb in ieder geval ook al een exemplaar bij mijn ouders achter gelaten toen ik daar afgelopen week wegging, incl. lekkere zelfgemaakte chocolaatjes. Als leuke verrassing  bij hun thuiskomst van vakantie en tevens moederdagcadeau.

De paleo boekenkast blijft zich maar uitbreiden daar :) Ik ben benieuwd wat dit boekje nu weer met ze gaat doen. Hopelijk verruimd het hun ‘basis’-paleorecepten kennis en laat het ze verder kijken dan salades voor lunch.

Susan heeft het boek vandaag ook cadeau gedaan aan haar moeder. Haar ouders zijn nog niet om, maar zij beginnen het nu ook van steeds meer kanten om hen heen te horen. Leuk om te zien hoe snel het groeit hier in Nederland.

——————————-

Ik had nog een aubergine in huis en daar heb ik deze aubergine bootjes mee gemaakt. Ze staan bij het Diner hoofdstuk, maar ik vind ze ook zeer geschikt als lunch.

 Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 500g gehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • Kruiden naar smaak
  • Tomaten puree
  • Kokosolie

Ik heb een variant gemaakt met spullen die ik in huis had.

Sjalotje i.p.v. gewone ui. Gepelde tomaten i.p.v. tomatenpuree, reepjes shiitake en een geklutst ei om er overheen te gooien voor je ze de oven in doet.

Bereiding

Aubergines in lengte doorsnijden. Uithollen en later weer vullen met fijngesneden en gebakken groenten, kruiden en gehakt. Dan de ‘bootjes’ nog even 30 minuten in de oven op 180°C afbakken.


Het boek is hier te bestellen. Hallo Paleo is ook te volgen via Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>