Barefoot sporten

De laatste paar jaar sport ik op blote voeten. Ooit ben ik er mee begonnen door constant te vergeten mijn sportschoenen mee te nemen. Daarna is het, vooral uit luiheid, uitgegroeid tot een gewoonte. вЂDie sporttas is al zwaar/vol genoeg.’ Nu kan ik me bijna niet meer voorstellen om op schoenen te sporten.

Over het algemeen doe ik sporten die wel goed op blote voeten uit te voeren zijn, denk aan pilates, yoga, TRX, crossfit. Maar de laatste tijd ben ik toch aan het overwegen weer sportschoenen aan te schaffen.

Nu het weer kouder wordt, merk ik dat de kou via mijn voeten omhoog kruipt en ik kan mij niet voorstellen dat dit goed is voor mijn spieren. Ook wil ik wat regelmatiger gaan hardlopen, maar ik merk dat het mij heel erg tegen staat om mijn oude hardloopschoenen aan te trekken voor een rondje door het park. Deze zijn al weer een paar jaar oud en de demping van de zool is er behoorlijk uit, dus ze zijn sowieso aan vervanging toe. En omdat ik nooit meer schoenen gebruik, voelen ze nu ook vrij lomp aan mijn voeten, wat absoluut niet lekker loopt.

Vooral door mijn hardloopvoornemen, dus de hoogste tijd om naar schoenen te gaan kijken. Want ik mag dan wel van blootsvoets sporten houden, in de winter op blote voeten door het centrum van een studentenstad rennen, lijkt mij op meerdere punten een zeer onverstandig plan!

Ik ga nu opzoek naar eenВ schoen die ik kan gebruiken voor zowel crossfit, als hardlopen.

Eisen: Ze moeten niet te zwaar zijn, ze moeten niet вЂin de weg zitten’. Met andere woorden, ik moet niet constant merken dat ik iets aan mijn voeten heb.

Gelukkig zijn er steeds meer merken die binnen hun lijn een minimalistische schoen hebben opgenomen of hierin zelfs gespecialiseerd zijn. Voorbeelden zijn respectievelijk de Nike Free 3.0 en de Vibram FiveFingers.В Het probleem is dan nog een plek te vinden waar je deze modellen kan passen. Ik weet dat Run2Day Groningen een aantal minimalistische schoenen in hun collectie heeft, dus daar begin ik maar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>