Barefoot sporten – minimalistische schoen

Deze week heb ik mijn eerste stuk hard gelopen in dit nieuwe jaar. Het was geen lang stuk, want het was ook meteen de eerste keer op mijn nieuwe minimalistische schoenen en ik moet nog wennen aan het lopen op een schoen met een hak/voorvoet verschil van 0mm. Ook al ben ik gewend om te sporten op blote voeten, hardlopen is toch net weer een ander verhaal. Ik kreeg er wel wat spierpijn rond mijn achillespees door. Dit was te verwachten en ik zal het hardlopen dus ook rustig gaan opbouwen.

Eind december ben ik speciaal voor deze schoenen een dag naar Tilburg geweest. Daar zit namelijk een winkel gespecialiseerd in ‘barefoot’ schoeisel. Anyones Runshop. In mijn zoektocht naar een minimalistische schoen was ik de site van Anyones runshop al tegen gekomen en toen Peter van Rijn van dijkloper.nl naar aanleiding van mijn vorige post over barefoot running deze winkel ook als tip gaf, moest ik uiteraard wel naar Tilburg afreizen om de collectie daar te bekijken. Ik ben die middag minstens 2 uur bezig geweest met passen, voelen, rennen en overdenken voor ik tot een keuze kwam. Ik ben wel blij dat ik er de tijd voor genomen heb, want de schoen die ik in eerste instantie het prettigs aan de voet vond voelen, de Merrell Pace Glove, ging mij na een tijdje juist onder mijn voet irriteren. Gelukkig werd ik heel geduldig geholpen. Er werd mij zelfs een heerlijk Raw bietensapje voorgeschoteld! Uiteindelijk heb ik voor de wat platter aanvoelende schoen gekozen, de Inov-8 Bare-XF 210, waar XF staat voor crossfit. Ik heb er op de survivalbaan ook al een touw mee ingeklommen en dat ging prima! Volgende week beginnen de beastinglessen op de ACLO weer en ik zal ze dan ook indoor uittesten :)  De zool zou antislip moeten zijn. Heel wat anders dan blote voetzolen op de gymzaal vloer! Ik hoop dat ik het prettig vind..

Anyones Runshop is ook op twitter te vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>